Tuesday, February 2, 2010

Time Rajin+ Time Lapar= Kenyang...Alhamdulillah

Rasa dah lama tak buat entry bab masak2 ni.. bukan makne tak masak tau...

Minggu lepas baru nie, tak tau la kenape..asyik duk nak makan-makan je.. biasa la..gaji dah dapat, nafkah dah dapat..tinggal nak guna je.. Tu yang bila sampai pasar malam Jumaat tu, rambang je mata..tak tengok dah ikan-ikan yang RM 5 sepinggan..Yang dinampak...Ketam yang besar, sotong yang besar..melilau jugak cari udang yang besau tapi tak de...mujur...kalau tak...

Pagi-pagi Sabtu,fikir2 nak masak apa utk sarapan pagi..tercetus di minda nak makan Pasta Spiral goreng... inilah hasilnya...boleh tahan la utk dimakan oleh diri sendiri...Yang ni dijadikan sarapan pagi merangkap makan tengahri merangkap petang..malam dah tak makan..diet...


Pagi-pagi Ahad pula...merajinkan diri nak menguli tepung semata-mata tak mau beli roti PIZZA..kenapa?? aku tak suka roti yang tebal.. Kenapa? sebab lambat nak dihabiskan..so, uli-menguli jadilah doh... Inti PIZZA sendiri buat juga sebab boleh ikut suka kita nak letak n bagi rasa apa..itulah kelebihan kalau buat sendiri..



Matahari dah mula memancar terik, aku kat dapur masih sibuk nak masak lemak ketam...Fuh! sedap... ditambah lagi dengan sotong goreng kicap..not bad la..dan tak lupa sambal yang diberi oleh mak mertua..


Dan...yang paling istimewa sekali Ice Blended Laici Bandung...very-very mencabar sebab nak pastikan ice tu kecik-kecik je..takut blender rosak..


And...yang paling-paling-paling istimewa yang dah berjaya dibuat oleh sendirian berhad ialah Panna Cotta coklat... akhirnya i did it!!!!



Zatul: time rajin...semua jadi...

No comments:

Post a Comment


RockYou FXText

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin