Friday, June 24, 2011

MAINAN BARU...



Kesian Insyirah..sebelum ni x ada mainan sgt..kali nie beli mainan baru yg ada gantung2..so ralik lah dia mainnya.

Kesian dia, kahak banyak..doktor kata takut jadi lelah..lgpun ada genetik(tok cik) so kena bagi ubat utk kluarkan benda tu..n jaga2 kalau Insyirah selsema... susah hati kalau tengok anak sakit..x reti nk buat camner...Cik Nor pun sakit kaki..kata doktor mgkin gel kat kaki tu dah kering n mnyebabkan sakit... Insyirah pulak kalau nak tido tak sah kalau tak nangis n dukung..time aku ada leh lah aku dukung, kalau tak kesian cik nor..dia x leh dukung atau jalan lama2 sebab dia rasa mcm nak ter"pelengot"(betul ke perkataan ni heheh...)susah2....

Ada sape leh share ilmu, camner nk bagi lendir kahak tu keluar..n kalau baby semput nk buat camner dulu sebelum ke hspital...
yang ni cik huda bagi....tqvm...nti cik huda nak beli mainan masak2 pulak ;)

Sunday, June 19, 2011

DUGAAN & HIKMAH...

Assalamualaikum..salam tengah malam...

Lama x tukar tajuk entry...SEDEY..sekarang dah x sedey dah..lepas2 ni sedey pulak...heheh...

19 Jun 2011, genap usia Insyirah 4 bulan...alhamdulillah semakin elok keadaan diri..tak lagi menangis kuat2..just nak tido je nangis..tp boleh handle la..dah tido malam, dah tak tersumbat hidung...cuma tersumbat sikit2 ngan mukus2 yg tah datang dari mana n berkebetulan aku yg x terperasan..perasannya bila insyirah tido..tp masa tu...Shyyyy...jgn usik....

genap 4 bulan jugak dah boleh nerap..cuma tangan je tak pandai sgt nk ejas betul2..

Sesekali terlintas di fikiran, kesian Insyirah, hidupnya tak seperti kebanyakan anak-anak lain yang membesar bersama kedua ibubapanya...kadang2 je jumpa walidnya..sesekali jumpa byk yang berubah...rasanya jumpa 2 bulan akan datangnya, syirah dah expert dah meniarap...Syirah ada aku n cik nor...alhamdulillah rezeki syirah...cik nor dapat jgak dtg jaga jd pengasuh Syirah.. TQ Cik Nor..tak terbayang kalau ciknor x dapat dtg...

Macam2 Ujian yang Allah bagi untuk setiap hamba Nya kan..semuanya ada hikmahnya..dan setiap ujian itu, tak ada yang kita tak mampu hadapi..semuanya boleh..yang penting SABAR... mungkin, kalau x ada ujian 2 tersebut, hati kita jauh dr Allah..sekurg2nya bila kita ada masalah, masa tu hati kita terlintas"Ya Allah...bantulah hambaMu ini.."...manusia begitu mudah lupa...

InsyaAllah, akan ku didik Insyirah sebaik mungkin,menjadi mujahidah di jalan Allah,seperti mana yang ku baca dalam buku bertajuk...INSYIRAH...(abah beli masa kat Pesta Buku).. Ya Allah Bantulah Kami....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin