Sunday, July 25, 2010

KISAH LAKSAM DAN BUAH...

Agaknya sebab teringat dengan "ah", jadi teringat dekat laksam..bila teringat timbullah keinginan nak makan laksam.. Tapi biasalah, diuji apabila bila nak makan macam-macam ujian.. kawan tak baca sms kiriman la, makcik tak jual la..akhirnya dengan keizinan ILAHI dan bantuan dariNYA, mujur cik PFA sudi meneman utk mencari n menerjah laksam kat Pasar Tani pagi ni..

Teringat masa "ah" suka makan laksam, dulu aku pernah cakap "apa la yang sedap sangat laksam ni?" betullah "ah", kakak baru terasa nikmatnya makan laksam..Alhamdulillah... bezanya kakak makan dengan sayur dia sekali, tapi "ah" makan laksam dengan kuah sahaja...Terima kasih lah "ah" sebab bagi idea makan laksam ni.. kenyang perut kakak pagi nie..Alhamdulillah...Juga tQ VVVM pada Cik PFA, walau ada agenda penting pagi ni, sudi jugak dia membawa teman p Pasar Tani.. tengok2 dia pun teringin jugak...SAMALAH kita...

Cik PFA punya....
Daku punya...bersedia utk makan...yummy....

Sebagai upahnya,(walaupun tau Cik PFA ikhlas) teman hadiahkan buah-buah dari kg yang Faiz bawak nie kat mike...


Buah Garcinia mangostana dan Buah Canarium spp

Buah Nephelium lappaceum dan buah salasa adulis

Terima kasih pada keluarga kat kg sebab sudi kirim buah..maklumlah daku berada di perantauan..walaupun kat IPOH ni berlambak je pun kat kedai, tapi hakikatnya, lain rasanya buah yg dijual kat kedai ngan kat pokok di kg..kenapa??? yg terutama sekali sebab ianya FREE OF CHARGE....heheh...

Friday, July 23, 2010

Terima Kasih



Terima Kasih tak terhingga kepada miss astalavista..banyak jasa dia.. sesungguhnya jasa baik mu itu akan ku kenang selamanya...Hanya Allah shj yg bisa membalasnya..

Dikira aku amat bertuah dapat teman sepertinya. layanan dia lebih sampai terlebih..belum tentu aku dapat cari teman lain sepertinya...


Saturday, July 3, 2010

Plan tak menjadi..

Sabtu:3 Julai 2010

Hari ni Cik Zah sekeluarga datang rumah. Berkebetulan ada keje kat Ipoh.. kelmarin mereka sekeluarga ke Lost World Tambun.

Asal plannya nak datang petang kelmarin, tapi disebabkan keletihan bermain air, tak jadi datang. Aku pulak, nak sambut mereka kelmarin, beli la satey..tapi alhamdulillah menjadi rezeki dua orang sahabat merangkap jiran tetangga..Mujur depa sudi datang..kalau tak.....

Awal-awal pagi lagi ke pasar ngan Huda..penuh bersemangat nak beli lauk pauk konon-konon nak masak utk mak sedara yg disayangi tu..Udang ngan Ikan Bawal Besar..dah terbayang nak masak masam manis ikan bawal, goreng kunyit Udang dan sayur goreng..

Tetapi..tiba-tiba semua plan masak-memasak tu tak jadi sebab kesihatanku tak mengizinkan..depa faham kot.. berkebetulan mereka baru usai makan pagi kat Stadium Ipoh..tengah kenyang boyah lagi.. last-last jamu air teh ngan kueh yang sempat dibeli kat pasar tadi...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin