Blog Widget by LinkWithin

Monday, February 22, 2016

2016

alhamdulillah wa syukurlillah...

Tahun 2016 .. sekejap je masa berlalu... mcm kisah,ragam, pengalaman pahit dan manis dan mcm-mcm kejadian yang berlaku sepanjang tahun 2015 hingga hari ini..

Kakak Adriana Insyirah dah usia 5 Tahun.. Kakak Adilha Darwisya hampir usia 4 tahun, Kakak Adelia Raheemah 1tahun 5 bulan...Macam-macam kerenah ada.. yg mencuit hati, yang membakar hati pun ada...

Apapun S>A>B>A>R....

In Sha Allah akhir bulan 6 ni, jika dipanjang usia.. akan lahir seorang lagi.. entah kakak@ abang... Namun impian kakak Insyirah ialah " mama, bila baby lahir, kita panggil dia ABANG!!!"

Thursday, March 19, 2015

MENJELANG 32nd

Assalamualaikum.. (tak jawab berdosa)
Alhamdulillah syukur ya Rabb.. atas segala nikmat yang dikurniakan... InsyaAllah minggu depan 24 mac 2015 bertambah usia... dah nak 32 tahun.. tua dah rasa apatah lgi bila tengok anak2 yg semakin membesar... semoga anak-anak ku anak solehah...

Kakak Insyirah dah 4 tahun, walaupun masih usia yang baru tp disebabkan kepetahan n kecerdikan dia, kadang2 terlayan dia seperti budak yg dah besar..

Kakak Darwisya bulan 5 (2015) usia 3 tahun.. walaupun pelat tapi memg suka bercakap.. dengan suara men"cengik"nya kdg2 kitorg selalu tergelak... sori icha...

Adik Adel skrg 7 bulan... dlm proses nk merangkak... anak yg baik, suka senyum... Bertuah adik, ada 2 org kakak yg sgt sayang n teramat take care..

tak lupa buat suami tersayang yang femes dengan gelaran walid syirah... terima kasih kerana masih setia.. hampir 7 tahun kita kawin.. banyak liku2 kehidupan kita lalui... sejak dari PJJ sampai duk sebumbung yang hanya baru 8 bulan... apapun SABAR JE LER...

dan paling tak lupa... my astalavista yg tengah sarat nun di Perak.. i miss u alwayzzzz (smpai tertido tu hihihihi) semoga dipermudahkan segala urusan.. x sabar nk tgok baby... kalau baby u boy, i nak chop dulu leh.. tahun2 depan i nak beranak girl lagi.. kita berbesan... orait????... semoga ada jodoh itu .. amiiin... leh bayang tak besan ngn besan mcm kita berjumpa... knfem suami n anak2 kita tengok hujung mata... huhu... ( kuat koya)...

ok dah buntu... wassalam....


Wednesday, November 5, 2014

ADELIA RAHEEMAH....

Tunggu punya tunggu akhirnya 22 OGOS 2014, 11.57 minit malam...barulah adel nk keluar...Fuh!! alhamdulillah... terlebih due sehari... mama ambik cuti seminggu awal kot2 adel nak keluar awal seminggu mcm kakak-kakak... Puas hati mama menunggu, segala benda mama makan...

Lahir dengan 3.4kg..kedua terberat lepas kakak syirah (3.9kg) kakak Wicha (3.kg)... alhamdulillah sihat n selamat... anak baik, tak menyusahkan mama.. dengar mama cakap, kat rumah pengasuh pun baik2 aje... semoga terus jadi baik n dapat senangkan hati semua orang yang menjaga..

Nama adelia raheemah memang nama yang mama pilih sejak dr tahu pregnant lagi... nama raheemah adalah nama arwah mek (nenek)yang telah kembali ke rahmatullah pada 23/09/2012.. aku sgt sayang n rapat dengan arwah.. setiap kali cuti zaman belajar duk rumah mek jadi tukang masak.. masa lahir ke kakak-kakak pun rumah mek lah tempat duduk kalau umi g keje... segala kenangan bersama sentiasa segar di ingatan... jadi aku berharap dengan berkat nama tu, adel dapat jadi seperti mek... seorang yang amat tabah sehingga akhir hayat, ibadat yang kuat, sentiasa bertahajud,dhuha,mengaji quran, rajin, baik, memahami, pemurah... perkara yang paling kagum ialah pemurahnya.. tidak ada anak kecil yang datang jumpa beliau balik dengan tgn kosong.. mesti dia bagi duit.. alhamdulillah dpt pindah ke PKT hikmahnya aku sempat jumpa mek buat kali terakhir dlm 3 jam seblm meninggal.. sepanjang bwk kereta balik kg, hati duk sebut "mek, tunggu kak"berulang2 kali... bila sampai terus jumpa, perkataan pertama mek sebut, "mek sakit..." hanya mampu aku kata "SABAR mek".. n saat mek nak bertemu Ilahi, yang mampu aku doakan.. "Ya Allah, permudahkanlah..." alhamdulillah memang Allah permudahkan segala urusannya... terasa bangga bila semua orang sebut tentang  kebaikan n kelebihan arwah... n sampai sekarang wall laptop aku tetap dengan gambar arwah.. supaya tiap kali buka, tengok wajahnya yang sedang senyum, al-Fatihah disedekahkan khas untuknya.. tapi aku tak pernah mimpi pun jumpa mek.. teringin nak jumpa di alam mimpi...nak peluk..

Tiap kali adel nak nangis, aku mesti sebut "jangan nangis... jadi mcm mek, tabah sokmo" (padahal adel lapar nak susu..dah 4 jam x minum susu...dahnya tido lama sgt..)... amin...amin.. semoga mewarisi segala yang terbaik mcm mek... kalau wajah adel ada org kata mirip wajah mek lagi aku suka...