Sunday, December 4, 2011

Tempat Baru, Suasana Baru...

1 Disember 2011....bertambah satu lagi tarikh sejarah dalam hidupku...pindah tempat baru... 1001 perasaan ada:

  1. suka sebab dekat dgn kg(abah leh dtg ambik), lagi2 pulak khamis keje abis jam 3.30 petang..
  2. sedih sebab hilang ramai kawan seperjuangan diPUO...terutama my best friend.. satu JPA @ PUO tau kot...
  3. tak suka sebab kena tukar gaya keje baru sesuai dgn tmpat n boss yang baru..
  4. lagi tak berapa best Insyirah pun kena hantar rumah cik nor pagi2...kalut ribut la den..
  5. lagi2 tak berapa best bila tak leh balik tghari tengok anak n makan2 kt umah
  6. apapun bila fikir hari khamis, aku jd gumbira...coz nampak rumah kt kg.. harap2 tak delah yg kacau my weekend...
Kepada kawan2:
  1. jenguk2 halaman bekas rumah ku @193 tu...
  2. kalau buat jamuan, tolong makan kt saya sekali ek..
  3. jgn lupakan daku...
  4. sayangilah PUO.... jgn mitak tukar ke tempat lain kecuali ke Politeknik Kuala Terengganu..
sekian seadanya....

Thursday, October 20, 2011

PESAN MAMA...


Salam kesibukan... lama tak buat post...Sibuk kononnya... Dulu2 larat la berjaga sampai larut malam.. sekarang tak boleh... alasannya sebab kak long Insyirah... kalau dia tak tido, dia akan sama2 sibuk..selagi tak tutup lampu,tak tutup segala bunyi terutama TV, maka dia pun tak tidola jawabnya... Dalam proses nak tidokan dia, maknya yang tertido dulu..tersengguk2... lagipun sekarang mengalami keletihan yang teramat... dah penat nk bawak keta...(nk driver)... penat nak masak...(nk tukg masak)...nak duduk rehat je... Harap sgt2 Cik Nor dpt lagi sambung jaga Insyirah..paling2 tidak sampai tahun depan... kalau Cik Nor tak mau sambung camnerla hidup den... (fikir positif "ada hikmah di sebalik semua ni...)..

Budak kecik ni pun dah 8 bulan...dah besau dah...selalu pesan kat dia " jgn buas2, jgn nakal2, jgn manja2, jgn nangis2 sgt, tido awal2, sayang mana, sayang walid, sayang umi, sayang abah, sayang nenek, sayang tok ayah, sayang cik cah, sayang cik su, sayang semua orang. Cepat2 leh jalan, nti tolong mama kat dapur dan lipat kain.. Syirah sengeh je bila kata gitu...harap2 dia faham dan dia tanam azam nak laksanakan pesan mamanya... (Bayangkan syirah umur dua tahun dah pandai masak n lipat kain dan pandai buat susu utk dia dan adik2nya...like..like...)

Saturday, August 20, 2011

suka n duka

Assalamualaikum...
Hari ni dah 20 Ramadhan...cepat masa berlalu..rasa mcm tertipu dengan kesibukan dunia yang tah ape2 nie...

Genap jugalah umur Insyirah 6 bulan... dah bermacm2 ragam ada..yang comel dan yang tak berapa comel.tp nak tido mesti menangis dulu..dah lekat tabiat agaknya...tu yang tak berapa comel..seminggu lagi walid dia balik...mesti masa tu ada adegan JEJAK KASIHAN..heheh.. n mama syirah pun leh tido ngan lena..coz ada org leh tengok2 n main2 ngn Insyirah..

Keje pun bertambah2..mggu depan 5S lagi..5 kali lagila serabut...idea sapela yg wujudkan 5S ni.. pengamalannya memg bagus tp kdg2 menyusahkan..bukan apa..tak ada masa la..keje2 yg wajib jd terabai gara2 5S nie..lainlah kalau, just fokus kt 5S insya Allah ok... Nasib badanla...terima jelah wahai pemilik lokasi bilik Ktrampilan...


Friday, June 24, 2011

MAINAN BARU...



Kesian Insyirah..sebelum ni x ada mainan sgt..kali nie beli mainan baru yg ada gantung2..so ralik lah dia mainnya.

Kesian dia, kahak banyak..doktor kata takut jadi lelah..lgpun ada genetik(tok cik) so kena bagi ubat utk kluarkan benda tu..n jaga2 kalau Insyirah selsema... susah hati kalau tengok anak sakit..x reti nk buat camner...Cik Nor pun sakit kaki..kata doktor mgkin gel kat kaki tu dah kering n mnyebabkan sakit... Insyirah pulak kalau nak tido tak sah kalau tak nangis n dukung..time aku ada leh lah aku dukung, kalau tak kesian cik nor..dia x leh dukung atau jalan lama2 sebab dia rasa mcm nak ter"pelengot"(betul ke perkataan ni heheh...)susah2....

Ada sape leh share ilmu, camner nk bagi lendir kahak tu keluar..n kalau baby semput nk buat camner dulu sebelum ke hspital...
yang ni cik huda bagi....tqvm...nti cik huda nak beli mainan masak2 pulak ;)

Sunday, June 19, 2011

DUGAAN & HIKMAH...

Assalamualaikum..salam tengah malam...

Lama x tukar tajuk entry...SEDEY..sekarang dah x sedey dah..lepas2 ni sedey pulak...heheh...

19 Jun 2011, genap usia Insyirah 4 bulan...alhamdulillah semakin elok keadaan diri..tak lagi menangis kuat2..just nak tido je nangis..tp boleh handle la..dah tido malam, dah tak tersumbat hidung...cuma tersumbat sikit2 ngan mukus2 yg tah datang dari mana n berkebetulan aku yg x terperasan..perasannya bila insyirah tido..tp masa tu...Shyyyy...jgn usik....

genap 4 bulan jugak dah boleh nerap..cuma tangan je tak pandai sgt nk ejas betul2..

Sesekali terlintas di fikiran, kesian Insyirah, hidupnya tak seperti kebanyakan anak-anak lain yang membesar bersama kedua ibubapanya...kadang2 je jumpa walidnya..sesekali jumpa byk yang berubah...rasanya jumpa 2 bulan akan datangnya, syirah dah expert dah meniarap...Syirah ada aku n cik nor...alhamdulillah rezeki syirah...cik nor dapat jgak dtg jaga jd pengasuh Syirah.. TQ Cik Nor..tak terbayang kalau ciknor x dapat dtg...

Macam2 Ujian yang Allah bagi untuk setiap hamba Nya kan..semuanya ada hikmahnya..dan setiap ujian itu, tak ada yang kita tak mampu hadapi..semuanya boleh..yang penting SABAR... mungkin, kalau x ada ujian 2 tersebut, hati kita jauh dr Allah..sekurg2nya bila kita ada masalah, masa tu hati kita terlintas"Ya Allah...bantulah hambaMu ini.."...manusia begitu mudah lupa...

InsyaAllah, akan ku didik Insyirah sebaik mungkin,menjadi mujahidah di jalan Allah,seperti mana yang ku baca dalam buku bertajuk...INSYIRAH...(abah beli masa kat Pesta Buku).. Ya Allah Bantulah Kami....

Sunday, May 22, 2011

SEDEY....


hisk..macam la org lain x pernah terpisah ngan anak...baru kali ni berpisah ngan Insyirah, dunia ku kembali kosong...lagi kosong dari ditinggal baba Insyirah... Seminggu tu Allah je yang tau betapa lamanya..walhal...90 hari berpantang tu terasa cepat sangat...Esok mula keje..apalah keje yg disimpan utk aku....sekali fikir..sangat menakutkan...kembali ke dunia sibuk yang tersangat tak best..dengan program2 yang memeningkan pengurusannya...Oh No!!!!

Apapun fikir positif......semuanya best..timba pengalaman...apapun jua AKU NAK INSYIRAH.....

Wednesday, April 6, 2011

ANUGERAH...


lamanya tak update blog..dah tak excited dah nk berblog...tambah2 ngan line yg x berapa nk ok..
Alhamdulillah,syukur,akhirnya selamat melahir anak perempuan yg diberi nama Adriana Insyirah binti Mohd Isadlihafizie..berat 3.9kg..kat hospital Tegku Anis,P.Puteh..pada jam 9.23 pg 19 Februari2011..due date 27 Februari...

Angah pun selamat lahir anak lelaki diberi nama Mohd Amirul Fahmi bin Mohd Khairul Faiz..berat 2.5 kt hopital yg sama pada 30 Disember2010...


p/s: sorilah amik gambar fahmi tengah nangis...

Friday, January 14, 2011

SEMOGA SELAMAT...



Petanda yang macam mana la yg akan dialami... menunggu petanda tu mengundang kerungsingan dihati...

Orang kata kalau rasa sakit perut yang luar biasa tu, cepat2 ke hospital..luar biasa cammana??? diorg kata lagi luarbiasa yg tak boleh nk digambarkan..ada kata macam sakit perut memulas2..hisk x terbayang aku...

Apapun, yang amat diminta supaya dipermudahkan proses kelahirannya,selamat segalanya, aku sempat balik kg, n suami ada di sisi... Jd, kepada yang terbaca ni, saya memohon doa dari kalian semua... Terima kasih....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin